{{destination.currency.name}} ({{destination.currency.short}})
oprawa miękka
Rok wydania: 2011
Miejsce wydania: Warszawa
ISBN: 978-83-87534-73-8
Liczba stron: 192
Język: polski
Od ponad 50 lat tłuszcze spożywcze pochodzenia zwierzęcego są obiektem agresywnej i wręcz zbrodniczej kampanii, jaką historia odżywiania się ludzi kiedykolwiek zaznała. Na przestrzeni tysięcy lat populacje całego świata jadały takie właśnie tłuszcze, uważając je instynktownie za wartościowe dla ich samopoczucia i zdrowia, nagle zaczęto przekonywać nas, że są one szkodliwe. Dlaczego? Czy rzeczywiście jest prawdą, że cholesterol powoduje zawał serca, a oleje roślinne są najlepsze i zapobiegają chorobom serca? Jajka, masło, boczek szkodzą zdrowiu? Witaminy i antyoksydanty znajdują się tylko w warzywach i owocach? W książce tej, wyjątkowej na rynku wydawnictw dotyczących odżywiania, znajdziecie odpowiedzi na te i jeszcze inne pytania dotyczące tłuszczów.
Dr Francesco Perugini Billi urodził się w Fano (Pesaro-Urbino) w 1960 r. Ukończył wydział medycyny i chirurgii oraz studia doktoranckie w dziedzinie biotechnologii i medycyny naturalnej na uniwersytecie w Mediolanie oraz fitoterapii na uniwersytecie w Sienie. Ukończył też studia podyplomowe w dziedzinie homeopatii i medycyny ayurveda. Jest konsultantem naukowym i przedstawicielem z ramienia Instytutu Mikroekologii w Herborn w Niemczech oraz na terenie Włoch, Portugalii i Hiszpanii. W latach 1997–2001 był wykładowcą akademickim na uniwersytecie w Cosenzy. Obecnie wykonuje wolny zawód lekarza w Bergamo.
Strona internetowa autora to: www.dottorperuginibilli.it